Stians Sport AS- Først og størst på Merida

Einar Steen Olsen

I 2012 feirer Merida sitt 25 års jubileum over hele verden, men det er få som vet at historien om et av verdens største sykkelmerker startet i samarbeide med en sykkelinteressert familie fra Oslo. I 1987 var Stians Sport AS den første distributøren av Merida sykler og er gjennom 25 år nå den største Merida distributøren i verden med et årlig sykkelsalg på ca 50.000 sykler.

MERIDA 25 ÅR, 1987 - 2012

Stians Sport AS – importøren

Stians Sport AS ble startet av Einar & Margareth Steen-Olsen i 1976, og har gjennom 36 år vokst seg til å bli Norges ledende importør av merkevarer på sykkel, trim og sykkelutstyr.

Selskapet har 30 dyktig medarbeidere med bransjens beste sykkelkompetanse og omsetter i 2012 for ca. 160 millioner kroner. Hovedkontoret ligger på Røa i Oslo med lager på Skarnes. I tillegg har de et datterselskap i Sverige (Merida Sverige AB i Gøteborg), samt distribusjon av sykler på Island.

Selskapet er leverandør til fagbutikker over hele landet med merkevarer som Merida sykler, Merida Fitness treningsutstyr, SRAM, Avid, Truvativ, Rock Shox, Abus, Motorex, Birzman, Northwave, Topeak m.m.

Stian Sport AS er en "Joint Venture" med Merida og eies i fellesskap av gjennom holdingselskapet Marsti Holding (66 %) og Merida Industry Co Ltd. (34%)

Continue Reading