Stians Sport AS- Først og størst på Merida

Merida – kun en sykkelfabrikk i begynnelsen

Merida sykkelfabrikk ble startet i Taiwan i 1972, og er i dag verdens nest største sykkelprodusent. Merida fabrikken produserer årlig ca. 2. millioner sykler for en rekke ulike merker deriblant Amerikanske Specialized som Merida har en betydelig eierandel i.

Syklene som blir eksportert fra fabrikken har den høyeste gjennomsnittsverdien blant alle fabrikkene i Østen, og per. dags dato eksporterer de til 67 land verden rundt.

Merida som merkevare blir til

Historien om Merida er også historien om gründerhistorien om familien Steen-Olsen som dro på jakt etter sykler å importere til Norge i 1986. Valget falt på den Taiwanesiske sykkelfabrikken Merida, som på daværende tidspunkt en ren OEM fabrikk for mange av de største internasjonale sykkelmerkene.

Einar Steen-Olsen/Stians Sport AS ønsket å jobbe med sykkelfabrikk som forstod viktigheten av å lage sykler tilpasset det norske sykkelmarkedet. Konkurransen var hard og det var viktig å levere konkurransedyktige sykler med kvalitet, pris og design som kunne matche de beste merkene. Stians Sport AS visst m.a.o. hva de ønsket- men hadde den gang ingen egen merkevare. Han merket seg og likte fabrikknavnet Merida, og fikk tillatelse til å bruke fabrikknavnet til tross for at det i utgangspunktet kun var tiltenkt - og kun hadde vært navn på fabrikken.

I 1987 ble den første sykkelen med merkenavnet Merida eksportert fra fabrikken til Norge, og et nytt sykkelmerke var født. Stians Sport AS fra Oslo startet dermed merkevaren Merida, som første importør i verden.

Oppbyggingen av Merida som sykkelmerke

Stians Sport AS importerte de første 2500 syklene i 1987, og doblet salget til 5000 sykler allerede i 1988. I 1992 lanserte Merida en revolusjonerende serie med lette carbon sykler i serien "Dura Carbon" som på den tiden var blant Norges desidert mest solgte high-end sykler.

Stians Sport bygget sten for sten og knyttet gode relasjoner og distribusjon rundt i hele Norge. Merida som merkevare var i starten helt ukjent som merkevare. Markedsbudsjettet var begrenset og det var derfor meget viktig å være kreativ og tenkte utradisjonelt i forhold til markedsføring for å få frem Merida i mange ulike sammenhenger.

På starten av 90 tallet ble det blant annet arrangert World Cup i Holmenkollen, da med Merida tilstede i manesjen med flere sponsede syklister. I tillegg var de tidlig ute med sponsing av idrettshelter som alpinlandslaget og skiskytterlandslaget.

Sønnen Stian Steen-Olsen begynte å jobbe som markedssjef i selskapet i 1998, og innledet blant annet et 11 års langt samarbeidsforhold med Birkebeinerrittet i år 2000. Sammen med arrangøren, kan en si at de har vært med på å støtte opp under oppbyggingen av verdens største sykkelritt. Det ble samtidig designet og utviklet en egen Birkebeinerserie, sykler spesialdesignet for norske forhold.

Samarbeidet med Gunn-Rita Dahle Flesjå har også hatt mye å si, og Merida tok talentet inn i varmen, viste at de hadde tro på henne og støttet henne opp og frem til en fantastisk karriere. En rekke medaljer i OL, VM, Worldcup, EM, NM, Birkebeinerrittet og Nordisk mesterskap gjør henne til den mestvinnende kvinnelige terrengsyklisten gjennom tidene der alle de største titlene er vunnet på en Merida sykkel.

Suksessfaktorer

Merida fremstår i dag som et fullsortiments sykkelmerke som leverer sykler til alle kategorier og kvalitetsnivå. Et bevisst fokus på kvalitet i alle ledd, samt et spennende og unikt design har sannsynligvis vært hovedfaktorene i denne suksesshistorien.

Designet og utviklet for norske forhold

Stians Sport AS har våget å satse på en bredde i sortimentet, slik at de har kunnet tilby sykler til alle uansett behov, underlag og ambisjon. En viktig målsetning har vært at "enhver nordmann skal kunne finne en sykkel som passer til seg i Merida sitt sortiment, sykkel til alle".

Utformingen av sykler tilpasset norske forhold er også viktig å ta med i denne sammenhengen. Mens de fleste sykkelmerker har måtte ta til takke med en internasjonal programlinje tilpasset "Europa eller USA" har Stians Sport AS siden 80 tallet satset på å designe og utvikle sykkelmodeller som er tilpasset norske kunder, kvalitetskrav og klima.
Norske forhold kan være tøffe, og en trenger robuste sykler som både tåler det våte klimaet, ujevnt underlag og hard bruk. Bedriften er stolt av sine dyktige medarbeidere som reiser verden rundt og arbeider tett med Merida på utvikling, design og markedsføring av syklene.

Store produksjonsvolum har samtidig gjort det mulig å produsere sykkelmodeller med eget design og spesifikasjoner til de største kundene/kjedene. Stians Sport AS har alltid hatt en filosofi om at alt går an å få til, noe som gjenspeiles i alle de spennende konseptsykler som er utformet. Både Birkebeinerserien, Dual hybrid serien, de ultralette barnesyklene og kjærlighetssykkelen til kunstneren Bjørg, er gode eksempler på at de er en uredd bedrift som tør å satse på nye ting.

Kunnskap = salg

En meget viktig suksessfaktoren en kan trekke er Stians Sport AS sitt fokus på å utdanne butikkansatte som skal møte sluttbruker og faktisk selge sykkelen til kunden. "Sykkelen er ikke solgt før den er solgt i butikk" har vært et uttrykk som har fulgt bedriften i mange år, og gjennom deres gratis kurs har de hjulpet butikkene med akkurat dette. Stians Sport Skolen/Merida Bicycle Academy gjennomføres en gang i året på Røa i Oslo, og alle Merida forhandlere inviteres til å delta gratis på ulike kurs innen fagfeltet.

Gir tilbake til sykkelsporten

I tillegg til mye tid og ressurser nedlagt i utvikling av syklene, har Stians Sport brukt store deler av overskuddet hvert år til å støtte opp under sykkelsporten gjennom ulike sykkellag og sykkelarrangementer. Merida har blitt kjent som et merke som gir noe tilbake til idretten sin, samtidig som de har vært dyktige med å utnytte eksponeringsmulighetene som ligger i dette. En syklist kan følge Merida gjennom hele karrieren, fra Merida Grassroot, Merida terrengsykkelskole, Merida NTG Uci Team, Tour of Norway for kids, Merida Ambassadør, Grenserittet, Joker Merida for å nevne noen sponsorat.

Merida i 2012

I 1987 var Stians Sport AS den første Merida distributøren- 25 år senere distribueres Merida i 67 land og selger ca 400.000 på verdensbasis. Av disse 67 landene, er Stians Sport AS i Norge den største distributøren av Merida sykler, med ca. 50 000 solgte sykler i 2012. i følge Synnovate/MMI står Merida i 2012 som det tredje mest kjente sykkelmerket i Norge med en merkevarekjennskap på over 62 %.

Milepæler 1987-2012

1987
Stians Sport AS starter Merida som sykkelmerke sammen med Merida fabrikken i Taiwan. Stians Sport AS jobber med å lansere terrengsykkelen i Norge sammen med noen få andre merker som tar inn terrengsykler.

1988
Stians Sport AS starter opp med import/salg av Merida sykler i Norge som den første Merida distributører i verden og selger 2500 Merida sykler gjennom fagbutikker landet over.

1989
Salget dobler seg fra 2500 til 5000 sykler og Merida er allerede etablert som et kvalitetsmerke som gir mye sykkel for pengene!

1990
Merida startet bruk av AUTO Cad og utviklet noen av de mest avanserte rammene i verden.

1991
Salget øker modellutvalget forsterkes med flere terrengsykler. Sponsoraktivitet med de første sponsorsyklister innledes.

1992
Merida lanserer DURA Carbon rammene, som en av de største på carbon i starten av 90 tallet.

1993
Merida lanserte den velkjente Al-Bon-Tech terrengsykkel serien som ble en av Norges mestselgende aluminiums sykler på midten av 1990 tallet. Al-Bon-Tech serien introduseres med sponsorat av landslaget i herre alpint som hadde stor nytte av Merida toppsykler i sin barmarkestrening.

1994
Salget passerer 20.000 sykler. Merida er anerkjent for lette aluminiums terrengssykler og terrengsykkelsporten er i ferd med å ta av.

1995
Merida utviklet ny, rask og lettere Carbon ramme, "Zenith". Merida barnesykler introduseres i det norske markedet.

1996
De første elektriske syklene (Merida Power Cycle) produsert av Merida. Merida ISO 9002 sertifisert.

1997
De lette MATTS rammen (Merida Advanced Tightwelding System) rammene blir brukt i stor skala. Rammen sveises med hypermoderne robotproduksjon.

1998
Merida lanserte de første magnesium rammene for terrengsykkel og landevei. Det første Merida Teamet (Team Merida/IF Frøy) i Norge så dagens lys.

1999
Merida lanserer sitt internasjonale terrengsykkelteam, Multivan Merida Bicycle Team.

2000
Merida utvikler serie med fulldempede sykler. Det satses hardere på Merida barnesykler som får lettere aluminiums rammer og populært design.

2001
Merida sin fulldempede sykkel "LRS, Low Ratio System" ble introdusert. Modellen XC Mission Elite fikk tittelen "Symbol of Excellence".

2002
Merida Fitness lansert som fullsortiments merke innen treningsprodukter. Gunn-Rita Dahle blir en del av MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, og vinner sin første EM tittel lørdag 3. august.

2003
Merida ny hovedsponsor av Birkebeinerrittet, og utvikler de anerkjente Birkebeinersyklene. Håkon Austad og Lene Byberg blir en del av Merida teamet.

2004
Gunn-Rita Dahle vinner Norges første O L medalje i terrengsykkel på sin MERIDA Magnesium Elite sykkel i Athen. Merida Birkebeiner sykler introdusert i markedet. Merida lanserer super lette HFS og TFS aluminiums rammer samt de lette og raske superhybridene SPEEDER.

2005
Merida lanserer flunkende ny, lett og revolusjonerende CARBON ramme samt Julia terrengsykkel, spesialutviklet for kvinner som ble en stor suksess. UMF (United Merida Freeriders) ble lansert som Merida sitt freeride merke.

2006
Carbon, Birkebeiner og UMF serien av sykler blir mer komplett. Racersykkelen Scultura introdusert. Importør Stians Sport AS 30 års jubileum fra 1976-2006.

2007
Merida sykkelsortiment er Norges mest komplette sykkelmerke. Stians Sport AS er største Merida importør i verden med årlig salg på ca 50.000 sykler.

2008
Merida 20 år i Norge! Ninety-SIX modellen introduseres som en av verdens letteste og stiveste fulldempede sykler, ca 9 kg. m/ skivebremser! Merida produktsortimentet utvides med Merida sykkelklær, hjelmer, barne- og sykkelvogn samt en rekke kvalitetsprodukter innen sykkeldeler og utstyr.

2009
Merida lanserer landeveissykkelen Merida Scultura EVO, Hybridsykkelen for det norske markedet Dual samt den første Cyclocross modellen. Merida syklisten Andreas Kugler og Gunn Rita Dahle Flesjå fra Multivan Merida vinner Birkebeinerrittet.

2010
Den superlette MTB rammen O.nine kommer på markedet, kun 960 gram, og Merida sin første 29 tommers terrengsykkel blir lansert. Stians Sport tar over agenturet på Merida i Sverige, og starter opp et datterselskap i Göteborg. For å forsterke den svenske satsingen, gås det inn en avtale som hovedsamarbeidspartner med Grenserittet. Merida syklisten Hannes Genze fra Multivan Merida vinner Birkebeinerrittet.

2011
Merida sin første aeroracer Merida Reacto blir lansert, og kontinentallaget til Interspons døpes om til Joker Merida. Joker Merida syklist Reidar Borgersen setter ny norgesrekord på nyheten Merida Warp Team Carbon, og Stian Remme fra samme laget tar en overraskende seier i Birkebeinerrittet. Gunn-Rita Dahle Flesjå gjør comeback etter fødsel og vinner Europamesterskapet. I tillegg ble spesialmodeller utformet som Vossatassar serien, Tourkids sykkelen og ikke minst en kunstsykkel fra Bjørg Thorallsdottir.

2012
NM-gull i tempo og gateritt til Joker Merida, NM-gull i tempo og lagtempo til Team Merida NTG. Gunn-Rita Dahle Flesjå går over til 29 tommers sykkel, og forsvarer EM-tittelen samt tar enda en ny World Cup seier. Merida lanserte også sin E-spresso el-sykkel med Bosch motor.

2013
Merida lanserer en fulldempet 29 tommer kalt Merida Big Ninety Nine, en 29 tommers MTB med el-motor og en revolusjonerende landeveissykkel, Merida Scultura SL Team.