Julehilsen fra Styret

Igjen har vi vært gjennom et «berg- og dalbane-år» preget av den globale pandemien – men det har også vært noen lyspunkter, som at vi kunne avholde medlemsmøte i september og førjulsmiddag 2 desember. Det var utrolig hyggelig å se noen av medlemmene våre igjen!

Dessverre måtte årets Kinesiske Nyttårsfeiring foregå digitalt. For første gang gjennomførte man en felles nordisk feiring sammen med Hong Kong Economic and Trade Office i London og HKTDC Nordics, Stockholm.

Også i år måtte HK Forum gjennomføres digitalt, med god deltakelse fra handelskammere og Business Associations fra over 40 land rundt om i verden.

Her vi fikk en god oppdatering fra Hong Kongs finansminister Paul Chan om situasjonen og myndighetenes planer fremover.

Chan presiserte at Hong Kong fortsatt står sterkt i regionen på mange viktige områder.  Hong Kong vil ha en sentral rolle i Greater Bay Area-samarbeidet, noe som også blir underbygget i Kinas ferskeste 5-års plan.

  • Lovverket i Hong Kong sørger for at man trygt kan gjennomføre internajsonal business og handel som tidligere
  • Hong Kong sin beliggenhet sørger for en utrolig «connectivity» - man har tilgang på et kjempemarked på mange millioner mennesker i regionen (utgjør ca 70 % av hele verdens befolkning)
  • Finansnæringen står fremdeles sterkt.
  • Grense mellom Hong Kong og Kina vil åpnes først for business og familie-gjenforening. Men ingen dato fastsatt for andre reisende til Hong Kong (idag er det karantene-krav).

Vår president Rolf Willy Hansen og sekretær Bjørg Juriks deltok også på Europa-konferansen 7 desember – også denne digitalt.

Her delte man erfaringer fra driften av handelskammerne gjennom 2021 og hva som kan gjøres for å rekruttere nye medlemmer.

Vi håper at det snart vil la seg gjøre å arrangere flere fysiske  arrangementer  i 2022. Imidlertid må vi belage oss på at også  dette Kinesisk Nyttår – Tigerens år som starter 1 februar 2022 – må gjennomføres digitalt. Imidlertid er det signalisert fra HK ETO, London og HKTDC sentralt, at det planlegges for et større fysisk arrangement rundt om i Norden senere i 2022 i anledning 25 års dagen for Handover til Kina i 1997.

I mellomtiden må vi fortsatt være tålmodige og følge de nye nasjonale smiteverntiltakene som innføres nå. Invitasjoner til webinarer vil bli delt med dere så langt det er mulig og av interesse for våre medlemmer.

Med dette ønsker vi alle våre medlemmer og venner av Hong Kong

En riktig God jul og alt godt for 2022!  

Håper vi sees snart!