Skip to main content
logo nkhcc tekst

Hilsen fra Styret - Julen 2022

 

Pandemien preget fortsatt verden ved inngangen til 2022, men utover våren kunne Norge endelig gjenåpne etter et «tilbakeslag» med omnikron-varianten.

Verdenssamfunnet ble også rystet av Russlands angrep på Ukraina i februar og påfølgende skyhøye strøm- og gasspriser og galopperende matvarepriser m.m.

For NHKCC sin del har året vært mer «normalt». Kinesisk nyttår ble markert digitalt i samarbeid med de andre nordiske handelskammerne. Årets «høydepunkt» må sies å være 25 års markeringen for opprettelsen av Hong Kong SAR i mai.  Da inviterte vi til feiring sammen med Hong Kong Economic and Trade Office, London og Hong Kong Trade and Development Council, hvor godt og vel 50 gjester deltok.  I november hadde vi også vår førjulsmiddag for medlemmene.

I juni deltok presidenten og sekretæren på Europa Forum i Lisboa.  Dette var to travle og innholdsrike dager, hvor vi fikk oppdateringer om hva som skjer i Hong Kong og i Greater Bay Area og om de mange forretningsmuligheter. Ikke minst var alle svært glade over å endelig kunne møtes fysisk igjen etter 2 lange år!

Hong Kong lettet også på innreiserestriksjonene iløpet av høsten, slik at reiser til Hong Kong igjen er fullt mulig.  Dermed var det klart for «Rugby Sevens» igjen for første gang siden pandemien, og i slutten av november ble det også arrangert Hong Kong Forum, men for de av oss her i Oslo valgte vi å delta digitalt også denne gangen.

Årets hovedtaler på HK Forum var forøvrig den nye Chief Executive i Hong Kong – Mr. John Lee.

2023 betyr nye muligheter for oss alle!  

Allerede 30 januar blir det endelig ordentlig Kinesisk Nyttårsfeiring på Grand Hotel. Hold av denne datoen allerede nå – invitasjon sendes ut tidlig januar. 

Vi håper også å kunne få til flere arrangementer til utover våren – og her vil vi gjerne ha innspill fra dere medlemmene på aktuelle temaer/aktiviteter utover 2023!  Det er bare å ta kontakt med en av styret.

Med dette ønsker vi alle våre medlemmer og venner av Hong Kong

En riktig God jul og alt godt for 2023!  
Sees 30 januar!

 

Nå kan du melde deg på til Hong Kong Forum 2022

Hong Kong åpner så smått opp igjen og årets Hong Kong Forum arrangeres både fysisk i Hong Kong og digitalt 29 og 30 november 2022.

Les mer her om programmet, og  meld det på via lenken nedenfor dersom du ønsker å delta: 

https://info.hktdc.com/dm/CP2358804/index.html

 

 

 

Happy Mid-Autumn Festival

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig fin "Mid-Autumn Festival"!

Her kan du lese mer om festivalen:  https://www.linkedin.com/company/hongkongtourismboard/videos/

 

63558dfe 2067 4011 adbf ce8fa162dca1

 

Møt Kai Enger - vårt nye styremedlem

image001

Fakta om Kai Enger
Født: i Oslo 25. juli 1962
Kjæreste: Kari Mette Toverud 
Barn: Thomas H. Enger (23 år)
Bosted: Drøbak
Utdannelse: Malakoff og Ås VGS – Forsvaret
Yrke: General Manager for Global sourcing i Coop Norge SA 

Kai Enger er 59 år - født i Oslo, og har en sønn på 23 år.

På Generalforsamlingen 19 mai, fikk styret fullmakt til å finne en ny egnet kandidat til styret, etter at Ømjer Hjeltnes Wabø har trådt ut av styret. Valgkomiteen tok kontakt med Kai Enger og fikk ja, noe som vi alle er svært glade for!

Kai har lang kommersiell og internasjonal erfaring, og har jobbet innen varehandel siden 1987 – med ledelse og drift i både detalj og engrosleddet i sportsbransjen frem til 2001; Deretter i en rekke ulike roller i Coop Norge Handel AS, nå Coop Norge SA i faghandelsdivisjonen.  Siden 2013 har Kai hatt rollen som General Manager for Global sourcing innen faghandel i Coop.  Rollen innebærer utstrakt reisevirksomhet og kontakt med Hong Kong og Kina spesielt, med kommunikasjon, dialog og oppfølging av sourcing partnerne – besøk på fabrikker og hos lokale leverandører gjennom tiår.  Dette har gitt verdifull erfaring.  Kai har samtidig ansvaret for å forvalte Coop sin portefølje av egne merkevarer for faghandelsområdene - han har også en rolle innen ansvarlig handel for faghandelsdivisjonen.  Kai var Coop sin representant i styret til Etisk Handel Norge i perioden 2017 - 2021.

Velkommen til deg, Kai - vi ser frem til et langt og godt styresamarbeid med deg!