logo nkhcc tekst

Our partners

Stians Sport AS- Først og størst på Merida

Steen Olsen familien 2012 872x1024

I 1987 var Stians Sport AS den første Merida distributøren i verden. Nå distribueres Merida i 77 land over hele verden, og selger over 3 millioner sykler på verdensbasis. Av disse 77 landene, er Stians Sport AS / Merida Norge den femte største distributøren av Merida sykler, med 100.000 solgte sykler i 2015.

Merida – kun en sykkelfabrikk i begynnelsen

Merida sykkelfabrikk ble startet i Taiwan i 1972, og er i dag verdens nest største sykkelprodusent. Merida fabrikken produserer årlig ca. 3. millioner sykler for en rekke ulike merker, de har i dag 4 fabrikker.
Syklene som blir eksportert fra fabrikken har den høyeste gjennomsnittsverdien blant alle fabrikkene i Østen, og per. dags dato eksporterer de til 77 land verden rundt.

Merida som merkevare blir til

Historien om Merida er også historien om familien og gründerne Steen-Olsen som dro på jakt etter sykler å importere til Norge i 1986. Valget falt på denTaiwanesiske sykkelfabrikken Merida, som på daværende tidspunkt en ren OEM fabrikk for mange av de største internasjonale sykkelmerkene.
Einar Steen-Olsen/Stians Sport AS ønsket å jobbe med sykkelfabrikk som forstod viktigheten av å lage sykler tilpasset det norske sykkelmarkedet. Konkurransen var hard og det var viktig å levere konkurransedyktige sykler med kvalitet, pris og design som kunne matche de beste merkene. Stians Sport AS visste m.a.o. hva de ønsket- men hadde den gang ingen egen merkevare. Han merket seg og likte fabrikknavnet Merida, og fikk tillatelse til å bruke fabrikknavnet til tross for at det i utgangspunktet kun var tiltenkt – og kun hadde vært navn på fabrikken.
I 1987 ble den første sykkelen med merkenavnet Merida eksportert fra fabrikken til Norge, og et nytt sykkelmerke var født. Stians Sport AS fra Oslo startet dermed merkevaren Merida, som første importør i verden.

Les mer om Stians Sport AS.

Norge - Hong Kong Handelskammer | Org.nr. 988 470 732 | Copyright © 2023. All Rights Reserved

Webansvarlig This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Design og programmering Ørnulf K Bratlie